Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Top 10 του μήνα
- Τι σημαίνει η ιταλική φράση "colpo grosso";
- Πώς λέγονται οι κότες στην καθαρεύουσα;
- ποσα κιλα ειναι ενα κυβικο μετρο απο χιονι ?
- Κυριάκος Κουκουλομάτης [βιογραφικό]
- Δεν μπορώ να καλέσω το 100. Βγαίνει το 112 έκτακτης ανάγκης. Τι κάνω;
- Αθηναϊκή Λέσχη - Athens club
- Πόσο ύψος έχει η ελληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού;
- Πόσες εβδομάδες έχει ο χρόνος;
- Τι ώρα κλείνουν και ανοίγουν οι τράπεζες ;
- Ποιοι είναι οι ηθοποιοί που παίζουν στη τούρκικη σειρά «Προδοσία»;
Είδαν Πρόσφατα
- Δεν μπορώ να καλέσω το 100. Βγαίνει το 112 έκτακτης ανάγκης. Τι κάνω;
- Τι σημαίνει η ιταλική φράση "colpo grosso";
- Πώς λέγονται οι κότες στην καθαρεύουσα;
- Πόσες εβδομάδες έχει ο χρόνος;
- Ποιοι είναι οι ηθοποιοί που παίζουν στη τούρκικη σειρά «Προδοσία»;
- Ποιες είναι οι 5 ήπειροι;
- Αθηναϊκή Λέσχη - Athens club
- Κυριάκος Κουκουλομάτης [βιογραφικό]
ΑπάντησηΔιαγραφή-υψηλές θερμοκρασίες: Ως γνωστόν, το μαρουλάκι αγαπά τις δροσερές θερμοκρασίες, γι΄ αυτό και θεωρείται χειμερινό λαχανικό. Αν κατά την περίοδο καλλιέργειας επικρατήσουν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες (πιο πιθανό στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες), τότε τα μαρούλια σας μπορεί να πικρίσουν.
-έναρξη σποροπαραγωγής από το φυτό: Αν το φυτό μπει στη φάση της σποροπαραγωγής, δηλαδή ξεκινήσει να παράγει σπόρους τότε τα φύλλα του αποκτούν πικρή γεύση.
-ανομοιόμορφο πότισμα: Τα μαρούλια έχουν επιφανειακές ρίζες, για αυτό και είναι ευαίσθητα στην ξηρασία. Αν η περίοδος που καλλιεργείτε είναι ξηρή τότε θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά, ώστε να διατηρείτε το χώμα νωπό. Αν καλλιεργείτε σε γλάστρες τότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με το νερό καθώς οι απώλειες της εδαφικής υγρασίας είναι μεγαλύτερες από ότι στον κήπο.
-ελλιπής λίπανση: Τα μαρούλια, όπως και όλα τα φυλλώδη λαχανικά, αγαπούν το άζωτο. Αν το χώμα καλλιέργειας είναι φτωχό και τα μαρούλια αναπτύσσονται αργά και καχεκτικά τότε θα είναι και πικρά. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει χωνεμένη κορπιά κατά τη φύτευση τότε ρίξτε τους ένα υγρό λίπασμα, πλούσιο σε άζωτο, κάθε 15 μέρες.
-καθυστερημένη συγκομιδή: Μην αφήνετε τα μαρούλια να υπερωριμάσουν. Όσο καθυστερείτε τη συγκομιδή, τα φύλλα σκληραίνουν και πικραίνουν. Μπορείτε να κόβετε σταδιακά τα εξωτερικά φύλλα, αν οι ανάγκες σας για φρέσκα σαλατικά είναι μικρότερες από την ποσότητα της σοδειάς.
Η κηπουρική είναι ένα παιχνίδι ισορροπιών. Οι υπερβολές, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω φέρνουν άσχημα αποτελέσματα.
Επομένως, μην υπερβάλλετε με το πότισμα ή με τη λίπανση γιατί μπορεί τα μαρούλια που θα συγκομίσετε να μην είναι πικρά, αλλά θα είναι σίγουρα άνοστα!
Πηγή : Livingreen