e-rotiseis | Ερωτήσεις - Απαντήσεις Για Τα Πάντα

Ρώτησε / Απάντησε / Μάθε

Στεφανία Λυμπερακάκη - Βιογραφικό


Η Στεφανία Λυμπερακάκη (ολλανδικά: Stefania Liberakakis‎, Ουτρέχτη, 17 Δεκεμβρίου 2002), γνωστή απλώς ως Stefania, είναι Ολλανδή τραγουδίστρια, ηθοποιός, ηθοποιός φωνής και Youtuber ελληνικής καταγωγής. Είναι πρώην μέλος του κοριτσίστικου γκρουπ "Kisses" με το οποίο εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2016, καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Πρωταγωνίστησε στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Brugklas.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2020 ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ ότι τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Την σύνθεση του τραγουδιού έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την χορογραφία ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη που γεννήθηκε το 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου